domingo, 20 de marzo de 2016

Zabavny posledni den - Universal Studios na ostrove Sentosa








Sest tydnu na ceste jsem zakoncila celodenni navstevou zabavniho parku Universal Studios na ostrove Sentosa. A byla to opravdu legrace. Puvodne jsem si myslela, ze se kolem treti presunu treba do Chinatown, ale cas v arealu se sedmi tematickymi filmovymi okruhy rychle utikal.
Noc v hostelu nebyla z nejlepsich. "Drazi" spolubydlici (zrejme z Malajsie. Jsou tam ted skolni a univerzitni prazdniny) ne a ne drzet pusu. Kolem pulnoci se zacali chystat na tah, ze ktereho se vratili po pate. Nebylo jim cizi si poustet nahlas hudbu (o sluchatkach asi neslyseli) a sustit sacky.
Po osme jsem se sbalila, nechala veci v uschovne a vyrazila na metro smer Harbour Front. Odtud po pesim moste na ostrov plny zabavy. Jelikoz byla nedele a v Singapuru je plno turistu, bylo tam jiz kolem desate plno. Atrakce vetsinou otviraji v deset. Vcera jsem se rozmyslela, kam se pujdu podivat. Vseobecne mistni atrakce nejsou z nejlevnejsich. Stejne jako vse v Singapuru. Jiz pri minule navsteve Sentosy jsem pomyslela na Universal Studios, ale kvuli cene jsem tam nesla a zvolila muzeum Madame Toussand a Akvarium. Tentokrat jsem si ale filmovou atrakci nenechala ujit.
Pri placeni kartou je sleva nekolik dolaru. Ke vstupence jsem dostala voucher na nejaky hrnek.
A zabava mohla zacit. Prosla jsem casti Hollywood. Za nim je cast Sci-fi, ktere dominuje docela drsna horska draha. Vlastne dve drahy. Za nim je cast Stary Egypt, Ztraceny svet, Shrekovo kralovstvi a oddil Madagaskar. Sedmy Vodni svet byl kvuli udrzbe zavreny. V kralovstvi "far far away" jsem se pobavila na 4D projekci Shrekova dobrodruzstvi. 3D bryle, hybajici se sedadla, padani vody a lechtani na nohach.
V egyptskem oddilu jsem si uzila prvni adrenalinovou jizdu tmou se specialnimi efekty. Horske drahy v Shrekove kralovstvi jsou slabsi odvar. Pak jsem se presunula k te silene horske draze, kde se svisti vysokou rychlosti nahoru a dolu, obcas s hlavou dolu. Vsechny veci je treba nechat ve skrinkach. Ty jsou tam zdarma zhruba na padesat minut a kazdy si ji pronajima otiskem sveho prstu. Otiskem prstu se take pote otevre. Takze na horskou drahu netahnete ani klic. I ten by behem te silene minuty mohl vypadnout. Dve rozdilne drahy jsou navzajem propletene. Prvni "Human" ma sedadla ukotvena na klasickem podkladu a je trosku mirnejsi. Sedadla druhe drahy jsou upevnena na konstrukci nad hlavou a tady jsou okamziky, kdy svistite hlavou dolu. Nic pro slabe povahy. U obou horskych drah je upozorneni, ze se mohou zucastnit jen ti v dobre fyzicke kondici. Nejdrive jsem sla na "mirnejsi" drahu. A pote na tu horsi. Byla to ale jizda. I kdyz jsem se neubranila rvat hruzou pri kazdem prudkem sesupu, dala jsem si obe horske drahy odpoledne jeste jednou. Stejne tak 3D jizdu s Transformery.
Za voucher jsem dostala lahev ve tvaru Shreka.
Obcas se v ulicich konala tematicka show po niz se konalo foceni s postavickami. Po sedme jsem opustila zabavni park a vydala se metrem na hostel. Sprcha a hura na metro smer letiste. A pred pulnoci jsem jiz mirila smer Londyn.

No hay comentarios:

Publicar un comentario